Resultat 1 till 3 av 3

Ämne: Groot Brakrivier, SA

 1. #1
  Passagerare Markus Öbrinks avatar
  Medlem
  mar 2018
  Inlägg
  178

  Groot Brakrivier, SA

  Groot Brakrivier är ett litet samhälle på den sydafrikanska sydkusten, mellan Mosselbay och George. Järnvägen mellan de två senare sträcker sig hela vägen från Kapstaden, och slutar i Knysna en bit öster om George utmed den så kallade "Garden route". Den sista biten brukade trafikeras med ånglok av Outeniqua Choo Tjoe, men sedan 2009 är verksamheten nedlagd. Översvämningar förstörde järnvägen, och fastän den är återuppbyggd har trafiken inte kommit igång.

  Någon reguljär persontrafik finns inte längre på banan. Från Hartenbos kör museiföreningen ett litet turisttåg, och på stationen i George finns det också ett järnvägsmuseum. Transnet, den statliga operatören, kör ett par godståg i veckan på linjen, men det är svårt att få reda på när. Man kör lite då och då när det behövs, enligt kundernas önskemål.

  Jag lyckades fånga ett klass 34-000 med ett delvis tomt tåg på väg mot Hartenbos, där det sedan skulle vidare mot Kapstaden. Loket är från GE, men byggdes lokalt på 70-talet. Personalen var som alltid i Sydafrika mycket vänligt inställd, och pratade gärna bort en bra stund innan det var dags att köra vidare.

  Bilderna togs i torsdags förra veckan.


  Senast redigerat av Markus Öbrink den 2019-02-02 klockan 18:09:35.

 2. #2
  Passagerare
  Medlem
  mar 2018
  Inlägg
  2 414

  Sv: Groot Brakrivier, SA

  Otroligt att man kan köra så stora tåg på smalspår!


 3. #3
  Passagerare Markus Öbrinks avatar
  Medlem
  mar 2018
  Inlägg
  178

  Sv: Groot Brakrivier, SA

  Citat Ursprungligen postat av Henke Visa inlägg
  Otroligt att man kan köra så stora tåg på smalspår!
  Inte bara är spårvidden smal, utan spårläget är också ganska dåligt. Men man kör i väldigt låga hastigheter. Det finns ett par semaforer utmed banan, men de används inte längre, och i stället kör man helt med radiokontroll. Det släpps aldrig på mer än ett tåg (eller två, om det lilla turisttåget står undanväxlat i Groot Brakrivier) på banan samtidigt.

  Senast redigerat av Markus Öbrink den 2019-02-03 klockan 18:30:42.

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •