Resultat 1 till 2 av 2

Ämne: Mörker, snö och en himla massa pinnar i Finland [Del 1]

 1. #1
  Passagerare
  Medlem
  mar 2018
  Inlägg
  1 444

  Mörker, snö och en himla massa pinnar i Finland [Del 1]


  2019_01_02_42626pv by Magnus Backman, on Flickr

  Efter nyår tog jag och kompisen en tur norr ut. Finland var målet men att åka båt på vintern kände vi inte för så det blev varvet runt. Vi trodde vi var smarta som bokade ett tåg tidigare från Malmö till Stockholm än vad som behövdes då skulle vi får 1,5 timmar bytestid i Stockholm. Nu bar det sig inte bättre än att vårt tåg på nervägen fastnade i Nässjö p.g.a en personpåkörning söder om Nässjö. Så vårt tåg kom iväg efter tåget med en halvtimmes byte som stod på bangården i Malmö. Bytestiden hade nu krympt till 0 minuter. Nu var vi flera som skulle med tåg 92 norr över så det löste sig ändå men ett lugnt byte i Stockholm var inte att änka på.... men vi är ju vana... Att det dessutom kom SMS om att restaurangvagnen var ur funktion gjorde ju inte saken bättre... Vad händer med frukosten nu då? Tid att inhandla något i Stockholm fanns ju inte. Så vi förhörde oss om rutinerna för att hantera sånt där hos en annan kompis som har koll och fick lungande besked att det brukar lösa sig. Mycket riktigt på morgonen fanns det frukost att uppbringa i restaurangvagnen.


  2019_01_02_42636pv by Magnus Backman, on Flickr

  Eftersom det saknas persontåg på Haparandabanan blev det buss till Haparanda och därefter till Kemi (Ja, jag vet att man kan ta tåget från Torneå Östra men det lockade inte att stå på en öde plattform en kall januari kväll)
  Nå i Kemi kunde man studera vagnar lastade med pinnar på hela bangården.


  2019_01_02_42677red by Magnus Backman, on Flickr

  Nattåget till Helsingfors anländer till Kemi, Det ser ganska lustigt ut med blandningen av två och enplans vagnar i många av de finska tågen.


  2019_01_02_42729pv by Magnus Backman, on Flickr

  Två nätter i rad på nattåg tyckte vi dock var väl mycket så vi steg av i Uleåborg. Där växlades det på ytterligare en vagn med personbilar sist i tåget.


  2019_01_03_42746pv by Magnus Backman, on Flickr

  Dagen efter var det dock dags att fortsätta med IC-tåg till Helsingfors. Tidhållningen var det lite si och så med tåget var runt 20 minuter sent i Uleåborg vilket växte till en timme innan vi var framme. men utsikten var bra från övervåningen och restaurangvagnen serverade mat på riktigt porslin som bars ut till platsen även om man satt på övervåningen.


  2019_01_03_42810pv by Magnus Backman, on Flickr

  När vi kommit fram till Helsingfors började det skymma igen, efter att ha lämnat väskorna på hotellet gav vi oss ut på stan för att se om vi kunde få några bilder på infarten till Helsingfors Centralstation. Något getingmidja är det inte tal om här utan gott om spår i bredd.


  2019_01_03_42813pv by Magnus Backman, on Flickr

  Ytterligare en bild på infarten i Helsingfors.


  2019_01_03_42816pv by Magnus Backman, on Flickr

  Därefter hade det börjat kurra i magen ingen så vi tog spårvagnen in till centrum för att hitta något att äta.

  Fortsättning följer.

  /Magnus


 2. #2
  Passagerare
  Medlem
  feb 2018
  Inlägg
  1 956

  Sv: Mörker, snö och en himla massa pinnar i Finland [Del 1]

  "Getingmidjan"uppstår när tunneln under Finska viken invigs/Ulf


Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •