Hej!
2019 års reseprogram finns nu i korthet på vår hemsida. Efterhand kommer info komma ut med mer fakta om resp resa.
[link=https://www.jarnvagsmuseet.se/tagresor/aktuella-resor]JVM hemsida om resor[/link]

Vi körde påsktåg 2018 till Storvik, och det gick fint, alla tåg såldes slut på förköp, så vi kör igen. Tanken är att köra in E10 1746 i de tågen, och vi kör två svängar påskdagen och annandag påsk.

Det nya i år är att vi kör tre Vildmarksttåg på Inlandsbanan. I alla resor är E10 1746 planerad att dra tåget på delsträckor. Detta tåg säljs av Destination Inlandsbanan, och läs mer om dem här: [link=https://inlandsbanan.se/vildmarkstaget-tre-exklusiva-resor-2019]Inlandsbanan om Vildmarkståget[/link]

SJK årsmöte kommer hållas i Västsverige 18-19 maj och där kommer vi ha en roll med inlånat lok.

Vi tyckte resan till kakslottet i Mariefred var bra, så vi kör igen den 1 juni. Samma dag är det familjedag i Ängelholm, så där får N-tanken köra pendel.

För er som är dieseldiggare så kör vi till Classic Car week i Rättvik tillsammans med MfGDJ den 1/8, och det blir även i år dubbla diesellok.

Vi körde en trevlig tur till Axmar bruk och den återkommer den 3 aug. Ånglok om vädret tillåter.

Nynäs kommer att vara öppet alla dagar i augusti, och då blir det rälsbusspendel från Gävle C.

12-13 oktober kör vi Höstångan. Läs mer i egen notis.

Halloween på Furuvik gick mycket bra, och 2019 kommer vi köra ångtåg alla dagar det är öppet = 7 dagar kring höstlovet.

Ångtågsarrangemanget i Ängelholm flyttas till 23-24 november. Detta är för att skapa utrymme för oss att köra tåg i Gävle kring arrangemanget "Julen börjar i Gävle" samt bockinvigningen där, som seglat upp som ett stort arrangemang 1 advent i Gävle.

Trycket på oss att köra från Gävle till Jamtli julmarknad är stort och det blir två resor 2019, vi kör fredag och söndag, men är hemma på lördagen och laddar om. Annars blir det alldeles för tufft utan någon vila mellan resorna. Ångpendeln Östersund-Jamtli har också kommit för att stanna.

Mvh Henrik Reuterdahl, Järnvägsmuseet