Trafikverkets podcast för dig i branschen, Publicerad 2017-07-17 07:06

Det gäller att inte drabbas av tunnelseende när man ska prata punktlighet - oavsett om det gäller att styra faktiska tunnelprojekt eller skapa en ny tågplan. Eftersom djävulen sägs bo i detaljerna lyfter vi därför blicken och pratar punktlighet med Tommy Jonsson, ordförande för bransch-samarbetet Tillsammans för tåg i tid. Vi har också ringt upp Jonas Westlund om läget i arbetet med T18, där en detalj i sammanhanget är de drygt 9000 tåglägen som söker sin graf.
Även i projektvärlden är tid ett viktigt fokusområde, både vad gäller avgångstid och målgång. Vi pratar därför om och med två stora tunnelprojekt på var sin sida av Sverige – Citybanan och Västlänken. Karin Svingby, chef för sektion järnväg på trafikförvaltningen inom SLL får två dagar efter invigningen av Citybanan bland annat den klassiska sportfrågan ”Hur känns det?”, medan Västlänkens projektchef Bo Larsson och kommunikationsansvarige Ulf Angberg svarar på hur det känns att ta över stafettpinnen redan innan deras projektet lämnat startblocken.
Hur ont det gör för en järnvägare när punktligheten brister låter vi Henrik Reuterdahl berätta när vi avslutar med några tröstande ord från hittegodsavdelningen. Lägg till ett nyhetssvep så har du vår sommarpodd. Trevlig lyssning!


Speltid 49:12, lyssna här!

http://traffic.libsyn.com/jarnvagspo...dest-id=481079