I en annan tråd tipsas om NHK WORLD och programserien Japan Railway Journal. Här kommer en länk till ett annat intressant program i serien som handlar om Gakunan Electric Train i Shizuoka län, ca en timme med Shinkansen från Tokyo.

I programmet berättas den fascinerande historien om den här elektriska järnvägen Gakunan som har sin järnvägslinje i närheten av berget Fuji, Japans heliga berg, och där man på varje station har en fin vy över Fuji-san.

Och för att serva passagerarna så har man markerat en Fuji View Spot på varje stations plattform för att underlätta för de som vill ta bilder av det heliga berget – om väderleken tillåter förstås!

Det halvtimmeslånga programmet har också ett fascinerande reportage om en trädgårdsjärnväg Japan Garden Railway – Japans största modelljärnväg utomhus – med Live Steam med mera. Och den här modelljärnvägen ligger också i Shizuoka län i staden Susuno så man har berget Fuji i fonden bakom trädgårdsjärnvägens alla lok (inklusive Big Boy) och olika tåg. Mycket sevärt!

Här är länken till det aktuella programmet som kan ses fram till 30 augusti 2019.

https://www3.nhk.or.jp/nhkworld/en/v...ilway/2049051/

(Obs! Det tar en liten stund att ladda sidan för att komma till programmet för att kunna starta programmet! )