Måndag 2018-11-12

F.d. TGOJ nygamla fritidslokal ”Röda Gymmet”, Eskilstuna lokstation kl 19.00
Alternativt lokstationsbyggnaden i närheten vid ansenlig anstormning.

Järnvägsskolan- Järnväg på riktigt

I afton är det dags för att studera järnvägens och i synnerhet tågens elförsörjning med viss betoning på lokomotivens dito.
Lokomotivförare Jonas Nilsson kommer att förklara begrepp som t.e.x sugtransformatorer, jordförbindningar, återledningar, linjespänning, motorström, kontaktorer, överslagsavstånd och om vad vi absolut INTE ska göra om vi upptäcker att kontakt- eller återledning hänger i midjehöjd eller ligger på marken.

Café Lundwalls kaffe, te och tillbehör finns på plats i sedvanlig ordning. Till självkostnadspris i samma sedvanliga ordning.

Varmt välkomna!
/Jan
Mötesadministratist.

070-597 52 07 (Ring länge. Är ute i trafiken eller skogen)
hbj1067@hotmail.com

PS !: "Pizzabladet" i Tåg låter meddela att detta program ska inträffa i december. Så är icke fallet. Då ska vi göra som vanligt, dvs dricka glögg och idka ferrovial golgatavandring och skriva ettkrysstvå.

Höstterminens mötesdatum

(17/9, 8/10, ) 12/11 och 10/12


PS 2:

Ni som vill sitta på en ”larmlista” för snabba ändringar i program eller lokaltillhåll kan skicka ett mail till adressen nedan eller ett sms till 070-597 5207.Så att man inte ger sig iväg på långfärd till ett möte som i ett nafs förändrats och hamnat utanför den egna intressesfären.