Resultat 1 till 2 av 2

Ämne: Mer franska kort

 1. #1
  Passagerare
  Medlem
  aug 2018
  Inlägg
  114

  Mer franska kort  Blev ju som ett franskt tema här idag, så jag visar en bild till. Den som läste mitt tidigare inlägg om resan till Nice minns kanske att jag var osäker på varför jag befann mig på stationen så tidigt på morgonen. Jag blev tvungen att leta bland mina bilder, och fann då den här, som rätt säkert är tagen vid samma tillfälle som den förra bilden. Det var alltså dags att anträda hemresan till den Höga Nord. Det var ju inte direkt som när dagens ungdomar åker hem från en semestervecka vid Medelhavet där hemresan tar 2-3 timmar. Här blev första etappen att ta sig till Paris med ett dagtåg för övernattning där och sen vidare från Gare du Nord nästa dag. Och efter ett par dagars resa var man hemma igen. Bilden bör alltså vara beviset på att vi hade tagit oss till stationen för att åka hem. Här är Pariståget med avgång kl 9.19 på väg in på spår 1.


 2. #2
  1. Klass
  Medlem
  nov 2017
  Inlägg
  9 781

  Sv: Mer franska kort

  Citat Ursprungligen postat av Mr G Visa inlägg


  Blev ju som ett franskt tema här idag, så jag visar en bild till. Den som läste mitt tidigare inlägg om resan till Nice minns kanske att jag var osäker på varför jag befann mig på stationen så tidigt på morgonen. Jag blev tvungen att leta bland mina bilder, och fann då den här, som rätt säkert är tagen vid samma tillfälle som den förra bilden. Det var alltså dags att anträda hemresan till den Höga Nord. Det var ju inte direkt som när dagens ungdomar åker hem från en semestervecka vid Medelhavet där hemresan tar 2-3 timmar. Här blev första etappen att ta sig till Paris med ett dagtåg för övernattning där och sen vidare från Gare du Nord nästa dag. Och efter ett par dagars resa var man hemma igen. Bilden bör alltså vara beviset på att vi hade tagit oss till stationen för att åka hem. Här är Pariståget med avgång kl 9.19 på väg in på spår 1.
  Jag är också nyfiken på den röda vagnen i tåget till vänster (syntes ju också på förra bilden).
  Är det en restaurangvagn, eller en internationell sovvagn. Antingen saknar tåget lok eller så är det också på väg mot Marseille, kanske som nattågs sista sträcka.


Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •