Söndagsvila på Borlänge lokstation 1971(ev 1972).
De Of-lok som fanns här då användes främst i malmtrafiken från Grängesberg och Blötberget till Domnarvet. Observera hjälpledningen på Of-loket och att det saknar tågvärme.
Mg-loket gick på BJ och i samma turer som Bk, de båda hade ung samma vagnvikter i godståg.
Rc-loket var representant för den nya tiden, i Borlänge kom de först upp med resandetåg 678 från Stockholm och gick sedan i ett kvällsgodståg till Hallsberg. Men sedan 1967 hade alla lok passerat Borlänge på sin väg från ASJ i Falun på leverans och för provkörningar. Dessa berörde dock inte lokstationen.
Du-loken gick i många olika godståg och resandetåg. Längst bort skymtar ett Bk som gick i godståg på BJ.
Loken på detta spår har alla fått sin dagliga tillsyn i lokverkstaden, till vilken de togs in söderifrån efter ankomst, för att sedan ställas upp här. Lokförare som började tjänst gick först och tittade på ordertavlan vilket lok de skulle ha och vilket spår det stod på, för att sedan ta spänning och klargöra loket. När det var klart körde de fram till utfartsdvärgen och anmälde "lok till 1234" via en bangårdstelefon med tågexpeditionen. Till skillnad mot rundstall så gällde det att planera lokuppställningen så att loken kunde komma ut i rätt ordning utan omväxling.