Resultat 1 till 3 av 3

Ämne: Tata Steel Holland: Miljövänligt lok med Willisonkoppel

 1. #1
  SJK-medlem
  Medlem
  feb 2018
  Inlägg
  2 481

  Tata Steel Holland: Miljövänligt lok med Willisonkoppel  "Från denna vecka kommer Tata Steel att vara den första som driver en ny typ av hållbart lokomotiv. Detta är mer ekonomiskt, renare och tystare än dagens lokomotiv av samma typ.

  Det nya lokomotivet kommer att köra på Gildenspoor, järnvägen som förbinder stålbolaget med omvärlden via Beverwijk-stationen och de yttre hamnarna.

  "Vi strävar efter att säkerställa att transporterna strömmar på, från och till vår sida har så liten inverkan på miljön och miljön som möjligt", säger Hans van den Berg, chef för Tata Steel i IJmuiden. "Med introduktionen av denna nya typ av lokomotiv tar vi ett stort framsteg när det gäller att göra våra processer mer hållbara. Det är goda nyheter för miljön, men också för de människor som bor i närheten av vårt företag. "

  Den nya typen av lokomotiv ger minst 96% mindre kväveoxid (NOx) och minst 95% mindre sot än den gamla modellen. Denna typ använder också 22% mindre bränsle. Lokomotivet är utformat med de speciella ljudkraven för Guild Line som utgångspunkt. Detta gör transporten över Gildenspoor mycket tystare.

  Det nya lokomotivet, av vilket det finns tre i slutet av året, har ett annat utseende än de andra lokomotiverna i Tata Steel. (foto: Tata Steel)"

  Antagligen hanterar loket malmvagnar, slaggvagnar eller vagnar för smält stål utrustade med koppel av Willisontyp. Loket ser ut som ett amerikanskt industrilok.


  Länk med text på holländska


 2. #2
  Passagerare
  Medlem
  mar 2018
  Inlägg
  993

  Sv: Tata Steel Holland: Miljövänligt lok med Willisonkoppel

  Skulle kunna vara det som Railcolor skrev om för ett år sedan. I så fall ombyggt till gen-set lok. Bemo Rail pressmeddelande. Edit: Bygget hos Bemo. Uttransport från Bemo Rail.
  Senast redigerat av Jan Kardell den 2018-09-08 klockan 18:26:01.

 3. #3
  Passagerare
  Medlem
  mar 2018
  Inlägg
  993

  Sv: Tata Steel Holland: Miljövänligt lok med Willisonkoppel

  Enligt IRJ så får varje lok två st 241kW John Deere dieslar. Allt ovan ramen är nytt.


Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •