Järnvägspodden - Trafikverkets podcast för dig i branschen Publicerad 2018-08-27 06:30:00

Järnvägspodden gör en rivstart med två minst sagt stekheta ämnen. För att du som lyssnar inte ska få det för hett om öronen sänker vi avslutnings tempot och lyfter årsdagen av en sorglig händelse som kom att bidra till en del av järnvägens säkerhetskultur.
Först ut i detta 11:e avsnitt är Pär Gustafsson, extern kommunikationschef på Trafikverket, som får den något tvivelaktiga äran att summera den gångna sommarens utmaningar. Fredagen den 13 spelar en viss roll i denna historia om en ovanligt het årstid kryddad med solkurvor, bränder och rulltrappor i gå-läge.
Därefter gör vi en spårändring över till ett ämne det också slår gnistor om. Anders Åkeson, projektchef för ERTMS, ger oss först en uppdatering om läget i projektet innan vi dyker ner på de två testbanor som tagits i drift. Detta gör vi tillsammans med projektledaren Peter Assor och projektingenjören Andreas Westerberg.
I tågtelegrammen presenterar vi som vanligt lite nyheter, men också tips på evenemang för alla er som brinner för Järnvägsfrågor! Och så kyler vi av oss med ett svalare Hittegods, där Staffan och Henrik Reuterdahl diskuterar 100-årsminnet av den mörkaste tågdagen i Sveriges historia.


Speltid 53:13, avsnittet på trafikverkets sida.

Direkt till avsnittet