Resultat 1 till 3 av 3

Ämne: Ny spårvagn - fria resor i Nice

 1. #1
  1. Klass Hasse Hagbergs avatar
  Medlem
  mar 2018
  Inlägg
  1 008

  Ny spårvagn - fria resor i Nice

  En stor spårvägsnyhet som förbigåtts med tystnad här i PV inträffade nu i sommar i Nice. Då invigdes med pompa och ståt den första delen av linje 2 som ska komplettera den välkända linje 1 som rullat i ett drygt decennium i centrala staden. Linje 2 sträcker sig från hamnen i Nice och går under jord genom de själva City för att dyka upp vid Magnan på Avenue de la Californie och än så länge till Cadam, som är en något större motsvarighet till Landstinget i Sverige. I december är det tänkt att banan ska öppnas till flygplatsen och i september nästa år är det meningen att man ska kunna åka hela vägen mellan flygplatsen Nice Côte d'Azur och hamnen mitt i Nice gamla stadsbebyggelse.


  Efter den ståtliga invigningen den 30 juni bjuder lokaltrafiken i Nice på fria resor med den nya spårvagnen ända fram till den 2 september. Den nya linjen kommer att bli en veritabel succé för såväl inbyggare som turister. De senare kommer att få billiga och snabba resor till och från flygplatsen med avgångar var tredje minut till ordinarie taxa (1 €). Flygbussen för 4 € kommer antagligen att bli utkonkurrerad.


  Frankrike vore inte Frankrike om man inte skulle passa på att införa ny revolutionerande teknik. De nya vagnarna (Citadis X05) rullar på batterier som laddas på varje hållplats och banan saknar kontaktledning! Toppfarten är 70 km/h (SL kräver 90 km/h för Tvärbanans CAF-vagnar).


 2. #2
  Passagerare Herrolssons avatar
  Medlem
  mar 2018
  Inlägg
  1 941

  Sv: Ny spårvagn - fria resor i Nice

  Det här var ju roliga nyheter! Årets tågsemester pausar i Nice fem nätter i år och förra året var det väldigt smidigt att ta spårvagnen mellan "havet" och stationen. Kul!

  Ingeting är omöjligt, inte ens på järnvägen

 3. #3
  Passagerare Herrolssons avatar
  Medlem
  mar 2018
  Inlägg
  1 941

  Sv: Ny spårvagn - fria resor i Nice

  Förra året kunde man se bygget på en av bakgatorna nere i hamnen. 15 minuters promenad åt fel håll i 34 grader värme gav iaf något


  Ingeting är omöjligt, inte ens på järnvägen

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •