Järnvägspodden - Trafikverkets podcast för dig i branschen. Publicerad 2018-07-09 07:00:00

När järnvägen blir mindre stresstålig än en argentinsk trebackslinje, och solkurvorna svänger snabbare än Tysklands formkurva, krävs krafttag. Vårt nionde avsnitt fångar en task force, parallella universum runt Stockholm C och en entreprenörs järnvägsliv.
Först ut pratar vi med Erik Lööv, distriktschef på Underhåll Väst, om en pågående kraftsamling för bättre robusthet och punktlighet längs utpekade stråk som involverar samtliga verksamhetsområden. Dagliga möten sätter fokus på produktionsplaner för både trafikledning och banarbetsplanering.
Från denna Task force är steget inte långt till en värld av parallella universum. För det finns stora projekt, och så finns det gigantiska *- även i vår värld. När vi träffar Daniel Markström, regionchef på Jernhusen, handlar det om storstilade planer för Stockholm C. Vem kommer få köra var, och när kommer trafikeringsfrågorna upp på bordet när ett helt banområde ska däckas över?
Till sist - vad skulle i dessa tider av banarbeten, task-force och hastighetsnedsättningar passa bättre i Järnvägsliv än att träffa en representant för entreprenörsskrået. Staffan har mött Struktons VD Robert Röder på ett ganska livligt spår på Cst och går sin vana trogen rakt på sak.


Speltid 38:37, avsnittet på trafikverkets sida.

Direkt till avsnittet