Resultat 1 till 2 av 2

Ämne: Tågtrafiken Stockholm - Oslo i sommar

 1. #1
  1. Klass
  Medlem
  mar 2018
  Inlägg
  922

  Tågtrafiken Stockholm - Oslo i sommar

  (Fortsättning tidigare tråd för några dagar sedan)
  Från idag så finns sommarens förändrade trafik Stockholm - Oslo uppdaterad i Resrobot Tågtidtabell 70B. Inte säkert att allt är korrekt för tåg 670 ska gå parallellt samma gångdagar från Karlstad både till Södertälje och Flemingsberg. Ska nog vara olika datum för de olika slutstationerna för det tåget.

  Alltnog så framgår nu att det ska gå två tågpar hela vägen Stockholm - Oslo under sommaren. Från början var tre tågpar planerade men nu ersätter man ett med att åka Stockholm - Örebro med andra tåg och så buss hela vägen Örebro - Oslo. Jag förstår mycket väl att man inte ville ha det ursprungligt tänkta upplägget med tre tågpar för då hade använda snabbtåg, X2 eller X55, fått väldigt dåligt utnyttjande med två tågsätt övernattande i Oslo och det ena fått många timmar kväll och förmiddag utan användning. De två tågpar som går får nu dels en effektiv vända eftermiddag - kväll och det andra kväll till Oslo och tidig morgon åter. Däremot är det ju märkligt att köra buss ända från Örebro. Märkligt också att det i ena riktningen anges som ordinarie regionaltåg medan det i riktning mot Stockholm anges som snabbtåg 10184. Det är nog ordinarie regionaltåg åt det hållet också egentligen misstänker jag.

  Sommaren har normalt stort resande på Oslo - Stockholm med utländska grupper som åker tåg denna sträcka. Frågan är nu hur mycket detta med utgångs-/ankomststation Södertälje/Flemingsberg påverkar den resandeströmmen i år? Kanske spelar mindre roll för dessa utländska grupper som har reseledare och där resebyråerna planerat för transfersbussar mm i Stockholm. Intressant dock att fundera på hur många resenärer som tar den besvärliga varianten med regionaltåg till Örebro, X40 som är maximalt förstärkt??, och sedan då i alla fall ett par bussar för den långa sträckan till Oslo sedan. Nu kan man ju se på bokningsläget hur många som ska med iofs men säkert kommer några interrailresenärer som inte fixar platsbiljett i förväg med under sommarperioden också, som har träffat på denna lite udda förbindelse! /PK

  Senast redigerat av Per K den 2018-06-26 klockan 00:39:17.

 2. #2
  1. Klass
  Medlem
  mar 2018
  Inlägg
  922

  Sv: Tågtrafiken Stockholm - Oslo i sommar

  Det blev inte helt rätt det jag skrev förut ser jag när jag nu studerat verkligheten också, nämligen vilka tåg som går och när och läst på lite bättre i Tågtidtabellen. Det är inget vändande tåg på eftermiddagen i Oslo utan det blir två tåg som övernattar. Första tåget vardagar kommer 19.43 och andra kommer 22.43. Tillbaka från Oslo går tågen 5.56 och 16.56. Betyder alltså att en X2000 står i Oslo från 19.43 ena dagen till 16.56 dagen därpå, inte nödvändigtvis samma tågsätt hela tiden. Det verkar ju inte särskilt rationellt!!


Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •