I förra delen tog vi oss med EC-tåg till Bad Schandau, och tog en taxi för 9€ till spårvagnen. Vi fortsätter alltså med denna lilla spårväg som går från Bad Schandau upp till Lichtenhainer Wasserfall. Den öppnades 1898, och fyller alltså 120 år i år. Den är lite äldre än mig... Spårvidden är 1000mm, och sträckan är 7,9km.
Vi återgår även till 1024px breda bilder i denna del!

Tidigare delar:
Del 1

4e maj 2018

Spårvägen utgår från hållplatsen Kurpark. Tidigare (fram till 1969) fortsatte banan 400m till Hotel Lindenhof.


Restiden till Lichtenhainer Wasserfall är runt en halvtimme, och en tur&returbiljett kostade 8€. Tyvärr saknar jag en scanner sen jag flyttade så det blir inga bilder på biljetten. Här har vi precis kommit fram, och rundgång ska ske.


Snart färdig rundgång!

Vi hoppade över den avgången, och åkte med nästa istället. Och tur(?) var väl det...


Oerhört naturskön sträcka upp hit. Finns såklart även ett vattenfall vid Lichtenhainer wasserfall, men fick tyvärr ingen bra bild på det. Så länkar till en Wikimedia-bild här!


Och så till turen då! Jo, en museivagn kom under tiden vi tittade runt här...


Och strax därefter kom ordinarie tåg. Sträckan är ju enkelspårig, och skulle en extraspårvagn köras får de gå i kolonn, eftersom vi mötte ett tåg vid varje mötesspår. Verkade vara ett tågstavs-system likt det som finns i Malmköping som användes.


Sedan tog vi turen tillbaka till Bad Schandau, och tog sen en promenad längs spåret till Kirnitzschtal-Klinik, som syns här till höger.


Vi avslutar besöket i själva staden med denna bild, från ändhållplatsen Kurpark.


Och tar oss tillbaka till tåget, denna gång lite billigare, med båten, tror den kostade 1€ eller något sånt. Helt överkomligt, och fin överfart!


Pga banarbete var vartannat tåg inställt på S1, så vi fick anpassa oss efter det. Och därmed ser ni att vi alltså inte åker mot Tjeckien, utan fortsätter helgens lilla resa i Tyskland, ett tag till iaf. Men det blir lite fler stopp på vägen!

Jag återkommer!
//Jocke