Problemen fortsätter för västra stambanans resenärer. Nu stopp i Alingsås.
Bara nu inte solkurvan kommer tillbaka i Grästorp...
https://www.trafikverket.se/
Sj info
Problemen fortsätter för västra stambanans resenärer. Nu stopp i Alingsås.
Bara nu inte solkurvan kommer tillbaka i Grästorp...
https://www.trafikverket.se/
Sj info
Detta är en ny dag, och ett nytt exempel, på att den svenska järnvägen lever i ett totalt mörker och förfall.
Tråkigt, men man får ha överseende med bristen på pålitlighet, eller ta bilen !
Hoppas mina kolleger får all nödvändigt stöd och förståelse från alla som drabbas.
Någon med tillgång till system som kan ge en inblick i vad dom händer? Har föräldrarna på ett tåg som inte kommer iväg från G.
Svt Väst - om tågstoppen. Mystiskt elfel tydligen, inget om någon rivning där.
Läget i Grästorp - http://jvgfoto.se/trafikinfo/tpl/?tpl=Gop&nr=3819 - ingen trafik sedan 09:05.
Extratåg vid Fritstad - http://jvgfoto.se/trafikinfo/tpl/?tpl=Fra&nr=51418. Herrljunga - Borås fungerar.
Enligt Radio Sjuhärad skulle det ha fastnat drygt 300 resenärer i stillastående tåg på sträckan Alingsås-Vårgårda och de väntade på evakuering.
Västtrafik har detaljerad information angående sina tåg men det går också indirekt att utläsa lite om SJ-tågen som att X 2000 omleds via Borås.
https://www.vasttrafik.se/trafikinfo...topp-vargarda/
Västtrafik har för övrigt skärpt till sin information rejält medan det på andra håll tycks råda ett enda stort virrvarr i informationen.
Senaste prognosen säger kl 5 i morgan bitti. Tidigast. Dags att anmäla Trv till MSB?
Tydligen tänker man normal trafik i kväll klockan 19.00.
Enligt lokalradion.
Jag bara funderar. Det pågår spårbyte Alingsås-Vårgårda och ombyggnad av Alingsås, det borde finnas personal på plats som kan jorda. Varför tar det då 4 timmar? Är organisationen så urusel?
Någon jag känner med insyn i politik och myndighetsutövning har sagt, att när banverket och vägverket slogs ihop så fick med regeln ”sist in först ut” de som var järnvägskunniga gå. Kvar blev de som kan vägar. Skulle det stämma, så förklarar det varför alla järnvägsproblem verkar att åtgärdas oprofessionellt.
Skedde det innan Blå Tåget kom till vårgårda ?
Men då var det på tidig förmiddag som saker havererade... mötte själv blå tåget i morse i Alingsås.
Problemet är nog att man från början skulle reducerat trafiken rejält under dessa arbeten! Att med nedsatt hastighet försöka tränga igenom tågen på ett enkelspår blir ju väldigt känsligt. Och när sedan något händer med detta..... Man ska nog rekommendera folk att åka TÅGAB eller Blå Tåget sådana här dagar som åtminstonde har riktiga öppningsbara fönster! Kan tänka mig hur hemskt varmt det blir på övervåningen i X40!
Jag åkte tåg 104328 från G 09:29.
Vi kom till Floda. Ställdes upp på spår 1 pga elfelet i Alingsås.
Personalen informerade så gott den kunde.
Ett 100-tal av de drygt 300 resenärerna valde att lämna tåget och ta taxi till Landvetter eller pendeltåg tillbaka till Göteborg.
Efter fyra (4) timmar fick vi tillåtelse från Trafikverket att köra tillbaka till Göteborg trots att SJ enligt personalens uppgift begärde det redan efter en timma.
Efter två och en halv timma på spår 2 på Göteborg C tröttnade jag och tog bussen hem till Torslanda. Elva timmars resa Torslanda-Floda ToR.
Tåget med nytt nummer skulle ha gått vid 17-tiden via Borås mot Stockholm med beräknad ankomst vid 22-tiden. Då hade drygt 250 av 300 passagerare tröttnat.
Jag vet inte om tåget verkligen gick.
Senast redigerat av ulf nyström den 2018-05-14 klockan 18:27:59.
Varför dröjde det så länge innan elfolk fanns på plats? Vart finns det personal som kan el? Vad står i anbudsbegäran för detta avtal? Vilka resurser finns för att säkerställa en behaglig resa? Det borde faktiskt vara dags att någon ställer lite frågor och även får svar på dessa frågor. Det är samma sak varje gång och det blir ingen förbättring tyvärr.
Ja, det finns anledning att ställa frågor, t ex via riksdag och kommunikationsdepartementet, om hur Trafikverket sköter sitt uppdrag.
Har man verkligen så usel kontroll på sina elanläggningar att det tar 4 timmar att säkerställa att strömmen är bruten på en viss sträcka, så uppfyller man inte kraven på elementär elsäkerhet. Alla elanläggningar, såväl för starkström som högspänning, ska vara sektionerade och möjliga att uppdela, för att minimera risken för att ett fel leder till ytterligare skador. Ungefär som att elmatningen i hemmet är uppdelad på olika säkringsgrupper. I alla moderna elnät finns det förutom rena säkringar därför fjärrstyrbara frånskiljare som används för att dela upp ett matningsområde och stegvis koppla in sektion efter sektion efter ett mer omfattande elfel.
Om nu trafikverket inte har sådan kontroll att de efter påkallan från lokförare/fjärrtågklarerare kan sektionera matningen och säkerställa att den sektion tåget står på är strömlös, så bör man överväga att återkalla tillståndet att bedriva eldriven trafik.