Viola och Olle Ek har besökt södra Afrika 2015 och 2017 och från dessa resor har sammanställts ett program med tågbilder från Sydafrika, Botswana, Zimbabwe och Zambia. Ett besök vid Hwange Colliery är med i programmet. Det är en kolgruva i provinsen Matabeleland North i Zimbabwe, f.d. Syd-Rhodesia, och där är det ett s.k. Garrat-lok som växlar ihop koltågen för vidare transport ut på järnvägsnätet. Kanske är det en av de sista platserna i världen där kommersiell drift med ånglok förekommer?
I programmet finns det med besök vid olika järnvägsmuseer och däribland Sandstone Heritage. Årligen arrangeras “Sandstone festival” och 2017 var vid det arrangemanget ett tiotal ånglok i drift. Lokomobiler, gamla bilar, gamla flygplan, ox-spann, tanks, traktorer och olika gamla jordbruksredskap visades också.
Också lite elefanter, zebror, noshörningar, flodhästar, krokodiler och giraffer mm hamnade på bilderna. Programmet avslutas med lite vyer från de mycket mäktiga Victoriafallen på gränsen mellan Zimbabwe och Zambia.