Resultat 1 till 2 av 2

Ämne: Smalspårsarkivet

 1. #1
  Passagerare
  Medlem
  maj 2018
  Inlägg
  8

  Smalspårsarkivet

  Nu har vi öppnat vårt digitala museum om Smalspårsjärnvägen Hultsfred–Västervik. Välkomna in på smalsparsarkivet.se

  2016 beviljade Riksantikvarieämbetet 80 000 kronor till Tjustbygdens Järnvägsförening för projektet att skapa ett digitalt museum om den sju mil långa banan som är förklarad som byggnadsminne. I projektet har en större mängd bevarade föremål, dokument och bilder från järnvägen blivit digitaliserade. Det rör sig om allt från fotografier, tidtabeller och biljetter till byggnadsritningar och aktiebrev.

  Samlingarna görs nu tillgängliga på webbplatsen smalsparsarkivet.se, där besökaren kommer kunna ta del av olika utställningar om stationer, fordon och händelser från järnvägen, som varit i drift sedan 1879.

  Sommartid drivs trafik med rälsbussar och loktåg på banan för att visa hur det var att resa med tåg förr i tiden. I år kommer resenärerna även få möjlighet att gå en museitur med hjälp av sin smarttelefon eller läsplatta. På olika platser utmed järnvägen kommer QR-koder finnas uppsatta som gör det enkelt att ta del av det digitala museets innehåll.

  Hittills har över tusen olika objekt digitaliserats från föreningens arkiv och olika privatpersoners samlingar.

  Som medlem i Tjustbygdens Järnvägsförening har du även möjlighet att skapa din egna inloggning för att få tillgång till hela arkivet.

  Enklast skapar du din inloggning genom att gå in på smalsparsarkivet.se/bli-medlem/ och fylla i dina uppgifter. Observa att det kan ta en stund innan registreringen går igenom.

  Mvh
  Tjustbygdens Järnvägsförening


 2. #2
  Passagerare
  Medlem
  feb 2018
  Inlägg
  756

  Sv: Smalspårsarkivet

  Citat Ursprungligen postat av JK Visa inlägg
  Nu har vi öppnat vårt digitala museum om Smalspårsjärnvägen Hultsfred–Västervik. Välkomna in på smalsparsarkivet.se
  Jättebra idé och kul att titta runt!

  Möjligen kan man tycka att det är aningen missvisande att kalla det "smalspårsarkivet" när det bara handlar om Hultsfred–Västervik (och Västervik–Norsholm). Det måste bli lätt att man hamnar på den sidan om man söker information om andra smalspår eller smalspår generellt.


Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •