Resultat 1 till 2 av 2

Ämne: Trevlig och annorlunda tågresedokumentär om Transsibiriska

 1. #1
  Passagerare Arnes avatar
  Medlem
  mar 2018
  Inlägg
  831

  Trevlig och annorlunda tågresedokumentär om Transsibiriska

  Jag hittade följande färska och intressanta resedokumentär om en resa från Hong Kong till Moskva och Sankt Petersburg via Vladivostok och Transsibiriska år 2017. Det är ett par från Hong Kong som gjort resan och dokumenterat den med både film och stillbilder.

  Dessutom har man lagt in intressanta faktatexter i videofilmen med infotexten på både kinesiska och engelska. Det är väldigt bra utfört rent grafiskt eftersom man blandat rörlig video, stillbilder och kartor och mängder nyttiga tågresefakta för dem som ska planera en liknande tågresa. Och det känns därför som en både modern och fräsch variant på en resefilm som annars kan vara lite trista om de gjorts av rena amatörfilmare, typ gamla tiders Super8-smalfilmare.

  Dessutom så har filmarna valt lite andra vinklar och och mer spännande motiv under resan. Intressant är också att se de nya, moderna RŽD-tågen Rossiya 001 och 002 både utanpå och inne i vagnarna. Hong Kong-paret åker i första, mjuk klass och den som trodde att ryska tåg var gamla och ruffiga får snabbt ändra uppfattning. Jag blev mäkta imponerad av de här ryska tågen i filmen. 😊👍


  /Arne, en Kungsholmsbos syn på den moderna järnvägens sanna ansikte.

 2. #2
  Passagerare
  Medlem
  mar 2018
  Inlägg
  2 647

  Sv: Trevlig och annorlunda tågresedokumentär om Transsibiriska

  Instämmer helt! Jättebra och lagom lång!


Taggar för det här ämnet

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •