Måndag 2018-04-09

F.d. TGOJ nygamla fritidslokal ”Röda Gymmet”, Eskilstuna lokstation kl 19.00

Smala spår på hemmaplan

Industribaneexperten Jan Ericsson hälsar på för att berätta om små industribanor kring Eskilstuna och Torshälla. Och det kan sägas att det finns en hel del av den varan. Visste ni att det fanns en industri i Eskilstuna som försåg dessa banor med små motorlokomotiv. Jodå, så förhöll det sig.

Som grädde på moset kanske vi ikväll får en rätt besvärlig nöt knäckt, nämligen decauvillespåret som låg i Strandgatan i Eskilstuna. Handlade det om vattenledningsbygget? Eller om hissfabriken. Eller om kyrkobygget?
I en facebookgrupp om kommunens historia spekuleras det vilt om vad det kan röra sig om. Allt från provspår för Munktellok till försök med spårvagnsdrift.

Jan Ericsson har fått lov att lägga egen forskning och bokproduktion åt sidan pga engagemanget i Tåg som tillförordnad redaktör. Vi lär enligt uppgift kunna få höra något om tidningsproduktionen också.

Café Lundwalls kaffe, te och tillbehör finns på plats i sedvanlig ordning.

Väl mött!
/Jan
Mötesadministratist.

070-597 52 07 (Ring länge. Är ute i trafiken eller skogen)
hbj1067@hotmail.com

PS:
Ni som vill sitta på en ”larmlista” för snabba ändringar i program eller lokaltillhåll kan skicka ett mail till adressen nedan eller ett sms till 070-597 5207.Så att man inte ger sig iväg på långfärd till ett möte som i ett nafs förändrats och hamnat utanför den egna intressesfären.
--------------------------------------------Vårterminens mötesdatum
Justeras efter samråd

22/1, 12/2, 12/3, 9/4, 14/5

Höstterminens mötesdatum

17/9, 8/10, 12/11 och 10/12