Efter knödelmiddag och övernattning i Bolzano (eller Bozen) så går resan nu vidare.


På slaget 8 rullar lokaltåget mot Brenner(o) in på stationen. Dags att kliva ombord! Som synes var det en hel del resenärer denna morgon, men de flesta klev av utmed vägen.


Framme i Brenner var vi ett gäng som klev av och väntade...


... på detta tåg. ÖBB från Innsbruck rullar in. Den som har ett öga för detaljer ser att det italienska tåget skyltade "Brennero/Brenner" medan det österrikiska skyltas i omvänd ordning.


Jag hade sett till att ha lite extra tid i Innsbruck för att hinna med en tur på spårvägen där. Färden gick med linje 2 till "Technik West" där denna bild är tagen.


Tillbaka på Innsbruck Hbf för lite tågspaning innan det var dags att kliva ombord på nästa tåg.


Här står mitt nästa tåg - RJX 563 mot Wien. Tåget bestod av två ihopkopplade tågsätt, så totalt blev det 2 lok och 14 vagnar i tåget.


Tåget från andra hållet, med en manövervagn längst fram i vilken jag snart skulle slå mig ner.


Med detta tåg tog sträckan Innsbruck - Wien 4 timmar och 13 minuter. Jag hade bokat en "Business class"-plats och hade det ganska bra under dessa timmar. Railjet Business class upptar ungefär halva utrymmet i manövervagnen och består av 4 stycken kupéliknande utrymmen med 3-4 sittplatser vardera samt två stycken platser likt min på denna bild. Genom ÖBB:s ombordportal i mobilens webbläsare testade jag att beställa mat och en stund senare serverades den direkt till min sittplats. Inte den mest platseffektiva inredningen i ett tåg, men jag kan tänka mig att det är ett bra sätt att locka affärsresenärer.


Väl framme i Wien hade jag 45 minuter på mig innan det var dags för avgång för detta tåg med destination Bratislava.


Tåget bestod av en blandning av slovakiska (närmast i bild) och österrikiska (inte närmast i bild) vagnar.


I Bratislava finns det också spårvagnar, här har vagn 7915 med okänd andravagn nyss ankommit ändhållplatsen Komisárky i Bratislavas nordöstra utkant. Notera att det är den bakre vagnen som har strömavtagaren uppfälld.


Samma plats fast åt andra hållet. Ett gäng Tatra-vagnar står uppställda i väntan på nya uppdrag och lite längre bort en av stadens Škoda-vagnar.


Interiörbild från en Tatra-vagn.


Utanför Bratislava hlavná stanica, d.v.s. centralstationen, finns en vändslinga med tre spår. Linje 1 trafikerades uteslutande med tvåriktningsvagnar eftersom linjens andra ändhållplats, Jungmannova, saknar vändslinga.


Spårvägen i Bratislava är meterspårig, men den relativt nya linjen till Jungmannova byggdes både med meterspår och normalspår.


Mycket räls och rejäla metallklumpar blev resultatet. Som synes är det bara meterspåret som är i bruk.


Tillbaka till centralstationen där ett regionaltåg från Wien ankommer till plattform 3 och spår 14. Om en stund skall det tåget återvända mot Wien medan mitt nästa tåg om några minuter rullar in på andra sidan plattformen. Spåret bredvid spår 14 heter givetvis spår 10...

Fortsättning följer!