Announcement

Collapse
No announcement yet.

Traktor och tåg i krock

Collapse
X
 
 • Time
 • Show
Rensa
nya inlägg

 • Traktor och tåg i krock

  Tyvärr har det skett en olycka vid Stenungsund. Ett tåg har kört på en traktor. Kanske någon som vet mer om detta och vad det var för ett tåg?


 • #2
  Stoppet hävt och inga fysiska personskador. Tåget är enligt vad Göteborgsposten rapporterar ett sydgående passagerartåg från Stenungsund.

  Ett tåg har kolliderat med en traktor där en man i 60-årsåldern och ett barn färdades. Ingen har skadats i samband med olyckan. Händelsen utreds av polisen som vårdslöshet i trafik.

  Kommentar


  • #3
   Trafikinformation tåg - www.trafikverket.se

   Tåg 3735 avgick Stenungsund 09:40 och Stora Höga 09:46 och blev som det verkar efter en timmes fördröjning ersatt med buss.

   Kommentar


   • #4
    Originally posted by Andreas Karlsson
    Stoppet hävt och inga fysiska personskador. Tåget är enligt vad Göteborgsposten rapporterar ett sydgående passagerartåg från Stenungsund.

    https://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4sts...at-1.110171955
    Stoppet på järnvägen är inte hävt. Det inblandade tåg 3735 står kvar på linjen norr om Kode då fordonet fick någon form av hjulskada. Närmare uppgifter är okända för mig i nuläget. Prognosen säger 20.00 men det är osäkert för mig hur långt de kommit med eventuellt montage av tralla.

    Kommentar


    • #5
     Trafikstoppet på järnvägen upphävdes kl 17.50 sedan det olycksdrabbade tåget kommit undan från linjen. Det godståg (36572) som hela dagen stått i Kode kunde då fortsätta mot Stenungsund.
     Det i olyckan inblandade tågsättet flyttas i 20 km/h i riktning mot Göteborg.

     Kommentar


     • #6
      Jag bedömer att platsen var här:
      https://minkarta.lantmateriet.se/plats/3006/v1.0/?e=312755&n=6429970&z=14&mapprofile=flygbild&backg round=2&boundaries=false

      Det finns ingen annan korsning utan signaler i närheten (ev finns här en ägovägsignal) och man ser på GP:s bild att en stolpe har en diagonal stödstolpe och upphängning av ledningen via hjul.
      Sådan diagonalstolpe finns på den länkade flygbilden ovan.
      Enligt linjeboken är det 110/130 km/h i sth.
      Men det tycker jag är rätt snabbt, för det är bara 250 meter sikt mot norr från övergången, 7 sekunder körtid, svårt att hinna över med traktor och kärra.
      Jag skulle kunna tänka mig att man vill bygga signaler i korsningen pga dålig sikt,
      men numera krävs väl bommar av typ Alex i alla nybyggda plankorsningsanläggningar, även traktorväg till åker som här, vilket kanske ingen vill betala.
      Last edited by Bengt Larsson; 2023-09-18, 21:04:20.

      Kommentar


      • #7
       Platsen där olyckan skedde är utrustad med ägovägssignal.

       Kommentar

       Working...
       X
       😀
       🥰
       🤢
       😎
       😡
       👍
       👎