Announcement

Collapse
No announcement yet.

Tredje tisdagsbilden 1053 C

Collapse
X
 
 • Time
 • Show
Rensa
nya inlägg

 • Tredje tisdagsbilden 1053 C

  I ett inlägg för en stund sedan ("Inför kvällens visning av tisdagsbilder") återgav jag Lennart Olsens beskrivning av vad de olika symbolerna i SJK-spelens förenklade spårplaner innebär.


  Vilken trafikplats ser vi här nedan?
  Click image for larger version

Name:	Sparplan8.jpg
Views:	717
Size:	18,2 KB
ID:	5609


 • #2
  Kiruna Malmbangård

  Kommentar


  • #3
   Ett förtydligande. Det är Kiruna driftplats som är indelad i driftplatsdelarna Kiruna malmbangård (all utom triangeln) och Peuravaara (triangeln).

   Hälsningar
   Axel L

   Kommentar


   • #4
    Kiruna är rätt svar. I mitten av spårplanen finns en sjö. Poäng till Axel Lindström
    Spårplanen visar området kring Kiruna järnvägsstation idag. Den gamla stationen är nedlagd på grund av rasrisken och resandetågen stannar vid en provisorisk station i anslutning till Kiruna malmbangård nära området med LKABs huvudkontor och nedgång till gruvan. På sikt planeras en ny station för resande i anslutning till Kirunas nya centrum som flyttats några kilometer österut.
    Dagens utvidgade stationsområde har formen av en cirkel med en sjö i mitten. Bilden är från spelet Bodenfjärren.
    Underst på bilden förbi Peuravaara går Malmbanan, där på bilden ett av de så kallade ARE-tågen (Arctic Rail Express) är på väg från Oslo till Narvik. I högra delen av cirkeln, och betydligt större i verkligheten, ligger Kiruna malmbangård där de långa malmtågen lastas för färd till Narvik, dit de går från portal G2. Det finns också en trafik med halvfabrikat i olika stadier mellan LKABs anläggningar i Kiruna, Svappavaara och Koskullskulle. Tåget på bilden är på väg från Svappavaara till Kiruna portal G1, där alltså malmbangården kan nås från båda hållen i cirkeln beroende på varifrån de kommer/ska fara.
    Resandetrafiken förbi Kiruna består av Vys två dagliga nattåg i vardera riktningen Kiruna – Boden/Luleå – Stockholm. Tågen passerar Kiruna under dagtid, där de byter färdriktning.. Trafiken består vidare av Norrtågs tre dagliga par av regionaltåg från Luleå till Kiruna, där tågen vände.
    Attached Files

    Kommentar

    Working...
    X
    😀
    🥰
    🤢
    😎
    😡
    👍
    👎