Announcement

Collapse
No announcement yet.

Inför kvällens visning av tisdagsbilder

Collapse
X
 
 • Time
 • Show
Rensa
nya inlägg

 • Inför kvällens visning av tisdagsbilder

  Först vill jag beklaga och be om ursäkt för att jag blev tvungen ställa in mina bildvisningar förra tisdagen. Jag fick inloggningsproblem när jag inte var hemma men hade en annan dator med mig. Jag hade inte tagit med mig lösenordet och lyckades i stundens hetta inte byta ut lösenordet, eftersom jag var osäker på vilken e-postadress som var registrerad och råkade förbruka fem försök utan framgång.

  Sedan något om teckensymboler i spårplansbilder:

  I dag kl 20.00 tänker jag visa den första av kvällens fyra tisdagsbilde. Den tredje av dem visar en spårplan, som Lennart Olsen har tagit fram. Därför reprisvisar jag nu Lennarts beskrivning av vad de olika teckensymbolerna i dessa förenklade spårplaner står för:

  - Enkelriktad pil: Mellansignal (förkortat MSI) avgränsar kortare spåravsnitt och används främst inne på driftplatser men ibland också på andra ställen. De uppträder alltid parvis och avgränsar och definierar på så sätt ett spåravsnitt mellan dem. Dessa är alltid numrerade, oftast med de spårnummer som används i verkligheten. Spårnummer föregångna av P är perrongspår där utbyte av resande kan ske.
  - Dubbelriktad pil är infarts/utfartssignal (förkortas INF) som avgränsar driftplatserna från linjen mellan dessa. I spelet ritas linjerna med något tunnare streck.
  - Portaler, så kallas de runda ringarna och kan vara av flera olika slag. T.ex. in/utgångar till godsspår eller hela godsbangårdar, då kallas de G.
  Ingångar till uppställningsspår för resandetåg, som i spelet kallas Vagnparkering symboliseras med VP.
  En portal kan också vara slutet på en bana eller övergången till ett annat trafikledningsområde.
  Eller ingången till någon sidobana, industrispår eller liknande. I de senare fallen numreras portalerna vanligen med en siffra
  ​.
Working...
X
😀
🥰
🤢
😎
😡
👍
👎