Announcement

Collapse
No announcement yet.

SL:s hot: Kan stänga av Slussen i flera veckor

Collapse
X
 
 • Time
 • Show
Rensa
nya inlägg

 • SL:s hot: Kan stänga av Slussen i flera veckor

  Tunnelbanetrafiken mellan Slussen och Gamla stan kan stängas av helt i flera veckor, vilket Mitt i Stockholm var först med att berätta. Orsaken är det planerade bygget av en gång- och cykelbro. Det skulle inte gå att lösa ersättningstrafik – eftersom det skulle kräva 900 bussar i timmen, enligt tidningen.

 • #2
  Därtill liten möjlighet att vända det stora antalet tåg samt liten plats, både hållplatser och vägyta, för de bussar som krävs.

  Kommentar


  • #3
   Det får bli folkvandring.

   Kommentar


   • #4
    Staden vill minska vattenspegeln genom att bygga en cykelbana modell större på den östra sidan av tunnelbanans bro. Cyklisterna skall inte behöva ta vägen över Coronabron.
    På bilder vid Slussen är det bara inritat cyklar på bron men kanske några fotgängare vågar sig dit också. Erfarenheter från gågatan på Götgatan mellan Högbergsgatan och St Paulsgatan avskräcker säkert många då gatan tidvis liknar upploppet på Tour de France.

    Kommentar


    • #5
     Originally posted by Göran Kannerby
     Det får bli folkvandring.
     Som våren 1980 när tunnelbanan stod helt still i veckor pga strejk och lockout. Drabbade även järnväg, flyg och sjöfart. Allting går, ord som kaos och katastrof ingick inte i rubriksättarnas verktygslådor då.

     Kommentar


     • #6
      Måste vara ett skämt jag brukar gå över guldbron och när jag ska gå från centralstationen till Mj Hobby i Västberga brukar jag gå över järnvägsbron och följa järnvägen så ligger Mj hobby strax söder om slussen. Och så finns det cykelfärjan. Fattar inte varför man behöver en till gång och cykelbro???????
      Tror att Stockholms politiker har Hybris om man behöver bygga en Hybris bro. Hoppas att dom döper bron till HYBRISBRON.
      Nä skippa gång och cykelbron för ni Stockholms politiker börjar bli pinsamma och så ska vi som bor runt hela Mälaren också vara med och finansiera projektet.

      Kommentar

      Working...
      X
      😀
      🥰
      🤢
      😎
      😡
      👍
      👎