Announcement

Collapse
No announcement yet.

Det här datumet...

Collapse
X
 
 • Time
 • Show
Rensa
nya inlägg

 • Det här datumet...

  ....brukar ju följas av remarkabla nyheter men i år var det inte så många.
  Men ett gott försök i Västervik , om länken funkar:
  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02qStCEuVeYXTntE5mLabTKQ 7KZGhoDn6cGaNqNBDgPyTjAXVwn26wudzyJdHc1oZPl&id=141 842659194906&eav=Afbp8RpQltEIRjYZ_0Tlbpdg0bDJT3Zje 8O0GGanp4TeTAkF8Xds09PUD9jTB4Q0M0s&m_entstream_sou rce=timeline&paipv=0

 • #2
  Ett rejält utbyggt spårsystem också med ganska komplicerat linjenät. Helt i klass med tunnelbanan i Karlstad..... Fast den gången var det en grupp kineser eller japaner som studerade Karlstads båtbusskarta och undrade om det var Karlstads 'suburban'!

  Kommentar


  • #3
   Även FSVJ i Öxelösund lanserade en nyhet igår om att SJ hyr in X21-9 för snabbtågstrafik, se https://www.fsvj.se/pressmeddelande-...rnvagsoperaor/

   Kommentar


   • #4
    Själv återanvände jag på Instagram ett 1 aprilskämt som jag kom på för ett par år sedan:

    Click image for larger version

Name:	1april (kopia).jpg
Views:	442
Size:	833,7 KB
ID:	1506

    Då Trafikverket varit sega med att släppa tåglägen i påsk har det blivit väldigt låg belastning på västra stambanan under påskhelgen. Men inget ont som inte har något gott med sig. Genom att det finns mer plats i tågplanen kommer MTRX kunna prova att köra med högre hastighet än det någonsin tidigare körts resandetåg i Sverige.
    250 km i timmen under tre mil på Västgötaslätten. Det är lika snabbt som de nya hade snabbspåren planeras för (om inte de planerna grusats av Tidö-regeringen).
    Men för att kunna köra så fort på en vanlig bana krävs ett tredje spår. Vid det spåret som ligger exakt 891 mm från insidan på den norra rälen har man inte ett hjul utan mer som en klo som gör att tåget inte lyfter med ytterhjulen i kurvorna. Tekniken är inspirerad av kuggstångsjärnvägarna i Alperna. Stadler som tillverkat MTRX röda X74-tåg är ju från Schweiz. Investeringskostnaden för snabbspår på detta sätt är såklart betydligt lägre än de som tidigare nämnts (225 miljarder och uppåt). Här talar vi om en bra bit under 100 miljarder. Försöket på testbanan var tänkt att göras under sommaren men då det oväntat blev plats i spåren görs försöket med passagerare redan under påskveckan efter att ha testats utan passagerare idag den 1 april. SJ ville också vara med och testa med X2-upgrade. Men Transportstryelsen anser att det är för farligt att köra så fort i ett tåg som inte är målat i signalstarka färger. Mörkgrått syns helt enkelt inte tillräckligt bra.

    Som sann tågnörd har jag kommit över ett gäng biljetter.
    Vill man provåka i 250 km i timmen har jag fått möjlighet att förmedla 25 biljetter för priset 250 kronor styck.

    Om du vill provåka med detta unika erbjudande gå in på länken nedan.
    Jag kommer själv åka på skärtorsdagen den 6 April.

    macintosh.se/250kmitim​

    Kommentar

    Working...
    X
    😀
    🥰
    🤢
    😎
    😡
    👍
    👎