Svenska Järnvägsklubben

SJK Postvagnen - Arkiv 2008-2018

Åter till forumets huvudsida
Öppna tråden


En resa på Transsibiriska järnvägen sommaren 2014, dag 4 (Reseberättelser)

av Lennart Petersen @, sndagen 30 augusti 2015, 16:41:39 @ Henke

Tack för mycket fina och intressanta bilder och text! Känns också väldigt bra för en "gammal" järnvägsman att se att järnvägen fortfarande har stor betydelse och verkar leva väl i det stora landet i öster! Till skillnad från de bilder vi nyligen fått se från f.d. Jugoslavien där klotter,vandalisering och förfall verkar tagit över! Jag hoppas verkligen att både Ryssland och dess järnvägar har framtiden för sig både som "tågfantast" och för världsfredens skull! För ett sönderfallande Ryssland vore en katastrof!

Det verkar aldrig funnits klotter eller något av den vandalisering vi ser på annat håll vid järnvägen. Och mycket lite av nerdskräpning.
Vare sig i Sovjet eller senare Ryssland , Tsartiden undandrar sig min bedömning. Jag uppfattar det som att det finns ett allmänt intresse hos folk att hålla det gemensamma rummet och gemensamma ytor snygga och rena.
Har man det jobbigt i tillvaron för att få det att gå ihop så ska man inte behöva få en otrivsam miljö ovanpå det .
I Moskas metro brukar det vara oklanderligt snyggt och rent. Jag vet inte hur det är nu men på Sovjettiden var man påfallande stolt över att det inte fanns några fstställda straff för att skräpa ned. Man gjorde inte så helt enkelt om man var normal i skallen men den som försökte kunde garanterat drar på sig massiv kritik från omgivningen och få en ordentlig och välförtjänt utskällning.

Forumet är stängt för nya inlägg
  330 visningar

Hela tråden:

 

Postvagnen har 6190 registrerade användare som har gjort 1165810 inlägg i 105592 trådar. Just nu är vi 0 inloggade och 3 gäster (totalt 3).
Kontakta
powered by my little forum