Svenska Järnvägsklubben

SJK Postvagnen - Arkiv 2008-2018

Åter till forumets huvudsida
Öppna tråden


En resa på Transsibiriska järnvägen sommaren 2014, dag 3, del 2 (Reseberättelser)

av Ulf Broman @, Kista, fredagen 28 augusti 2015, 17:11:25

Föregående avsnitt finns här:
Dag 1+2
Dag 3, del 1

Vi fortsätter resan med andra halvan av dag 3.

RZD har priser som kan förändras över tiden och variera mellan olika resdagar, så vi hade bokat biljetterna direkt på RZD hemsida precis när de öppnade bokningen (60 dagar före avresan). Vi gjorde 4 dagars uppehåll i Irkutsk men fortsatte med samma tågnummer (men annat vagnssätt förstås), och från Irkutsk öppnades bokningen fortfarande 60 dagar före avresan från Irkutsk, dvs 3 dagar efter att bokningen i samma tåg öppnats för bokningar med påstigning i Moskva. Så, vi kalkylerade med risken att även om vi var tidigt uppe första dagen så skulle tåget ha kunnat vara fullbokat med resande som klivit på före Irkutsk. Men, det ordnade sig fint.

Vi hade förstås skaffat information på http://pass.rzd.ru/main-pass/public/en men även på http://www.seat61.com/Trans-Siberian.htm och Lonely Planets pappersbok på engelska om Trans-Siberian Railway. Den sista var ju till stor glädje under själva resan.

[image]
Det fanns en restaurangvagn i tåget, men vi hade bokat biljetter där det ingick mat, så vi fick en frukost (inklusive vatten och chokladkaka att äta under dagen) och en lagad måltid på eftermiddagen, med soppa och huvudrätt, som serverades i kupén. Mer detaljer kommer senare.
Vi åt några frukostar samt köpte öl till vår mat i restaurangvagnen, men det var ofta få resenärer där. Men, köket i restaurangvagnen behövdes dels för att ordna mat åt oss som hade förbeställt, och dels för all personal ombord (det var ju två ”mammor” i de flesta vagnarna).

[image]
Vi fortsätter själva resan. I Vladimir , efter 3 timmars resa, hade vi vårt första lokbyte och eftersom det var 23 minuters uppehåll hann jag fram att fotografera, först loket vi hade haft

[image]
och sen det nya loket.

[image]
Ett snabbtåg i motsatt riktning.

[image]
Ganska typisk vy, små hus där hela tomten är uppodlad, oftast med potatis.

[image]
Diesellok vi såg

[image]
En busstyp som var vanlig, med ganska få sittplatser. Kanske byggt på ett enklare lastbilschassi.

[image]
I Nizhni Novgorod passerade vi floden Volga.

[image]
En bild på vår kupé. Den vänstra sidan är fälld för nattbruk, medan efter ett tag upptäckte vi hur man kunde fälla upp bädden och sitta bekvämare. Men, eftersom det är en lång resa så var det inte ovanligt att de andra resenärerna låg i sängen och läste eller vilade.

[image]
Sen gick solen ned och det var dags att sova.

Forumet är stängt för nya inlägg
  1737 visningar

Hela tråden:

 

Postvagnen har 6190 registrerade användare som har gjort 1165810 inlägg i 105592 trådar. Just nu är vi 0 inloggade och 3 gäster (totalt 3).
Kontakta
powered by my little forum