Svenska Järnvägsklubben

SJK Postvagnen - Arkiv 2008-2018

Åter till forumets huvudsida
Öppna tråden


SbÖN 223 Jörn (Jrn) - Stationshuset och järnvägshotellet [17 bilder] (Bildvagnen)

av Gunnar Håkansson @, Lund, mndagen 23 mars 2009, 23:45:20 @ Per Helmerson

Omedelbart söder om stationshuset uppfördes ett järnvägshotell. Byggnaden ägs idag av Jörns hembygdsförening och står idag tom i väntan på eventuell renovering.


Men att en dag kunna övernatta där, efter att ha ätit en God Måltid i Restaurangen, och vaggas till sömns av godståg på stambanan och sena rälsbussar från Arvidsjaur är väl att hoppas på för mycket? Så man får väl nöja sig med hotellen i Falköping och Kiruna, på temat "järnvägsnära övernattningar".... :-)

/ L G

Som också diggar de fina miljöbilderna från "SbÖN"!


Jag får väl skryta med att jag övernattat på hotellet i Jörn en gång i urtiden, efter att ha missat sista bussen till Skellefteå.
I Vännnäs fanns planer för ett år sedan att återöppna järnvägshotellet. Hur har det gått? Även i Järna fanns idéer om att återöppna järnvägshotellet.
/PerH

Då skall jag också skryta med att ha övernattat på detta hotell, efter att ha rest Gällivare-Arvidsjaur-Jörn, om jag inte minns fel. Påföljande dag tror jag jag fortsatte via nästa tvärbana upp till Inlandsbanan och sedan vidare söderut. Möjligen kom jag via Storuman-Arvidsjaur-Jörn i stället. Jag har nämligen övernattat i Arvidsjaur en annan gång. Det jag minns tydligt är, att jag någonstans i Falköpingstrakten på väg mot Ulricehamn upptäckte, att jag glömt återlämna hotellnyckeln vid avresan - hotellet var inte bemannat dygnet runt, och avresan skedde vid en okristlig tidpunkt, så jag hade betalat i förväg. Givetvis skickade jag tillbaka nyckeln med posten, så snart jag hade tillgång till kuvert och brevlåda. Den var en vanlig, gammaldags innerdörrnyckel.

Och det här var inte så länge sedan, sannolikt någon gång i början av 70-talet. Alltså när jag var ung nog att orka stiga upp vid okristliga tidpunkter. Jag har kvar biljetten, men det tar lång tid att hitta den.

Forumet är stängt för nya inlägg
  277 visningar

Hela tråden:

 

Postvagnen har 6190 registrerade användare som har gjort 1165810 inlägg i 105592 trådar. Just nu är vi 0 inloggade och 3 gäster (totalt 3).
Kontakta
powered by my little forum