Svenska Järnvägsklubben

SJK Postvagnen - Arkiv 2008-2018

Åter till forumets huvudsida
Öppna tråden


En julmarknadsresa till Wernigerode 2016, dag 2. (Reseberättelser)

av Ulf Broman @, Kista, torsdagen 23 mars 2017, 07:57:39

Föregående avsnitt finns här:
Dag 1

[image]
DB har en enhetlig målning av sina regionaltåg, och dominerar trafiken i Lübeck, som synes.

[image]
Och här är vårt tåg avgång 11.09 som vi skulle åka med i en dryg timme till Lüneburg. Vi utnyttjade en Quer-durchs-Land-Ticket där man åker billigt om man är flera stycken och håller sig enbart till regionala tåg, och det gjorde vi.

[image]
I Büchen har de rolig spårnumrering.
Men, det finns system. Spåren 1 och 4 är plattformsspår på huvudbanan Hamburg-Berlin (som vi just hade korsat) och på vår mindre linje fanns mötesspår som hette 40 och 41 vid en plattform lite längre till höger utanför bilden. Men eftersom det inte var tågmöte så stannade vårt tåg så nära övriga plattformar som möjligt, på samma spår som spår 40, och därför kallas den plattformen/spåret för 140.

[image]
Här har vi nått Lüneburg och tåget skall vända tillbaka.

[image]
Under väntan på nästa tåg gick vi över en gata och hamnade på en separat station/bangård, Lüneburg West, där det anlände ett Metronom-tåg från Hamburg-Harburg (med många uppehåll).
Själva fortsatte vi med ett likadant tåg från vanliga spåren i Lüneburg till Uelzen, men det tåget fastnade inte på bild.

[image]
Stationen i Uelzen (länk till svenska Wikipedia) är både utvändigt och invändigt dekorerad enligt ett koncept av den österrikiske konstnären Friedensreich Hundertwasser

[image]
Från Uelzen tog vi detta erixx-tåg i knappt 2 timmar till Braunschweig.

[image]
I Braunschweig hade vi hoppats ta en eftermiddagsöl under uppehållet, men vi gick runt och letade utan att hitta något bra ställe, i stället fick vi se denna fina 01-a uppställd utanför.

[image]
Resan fortsatte med nästa erixx-tåg.

[image]
Det tåget bestod av två delar, och i Vienenburg, där vi klev av, delades tåget i en del till Goslar och en till Bad Harzburg.

[image]
Under vårt uppehåll tittade vi på det lokala järnvägsmuseets fordon.
Sen åkte vi med ett HEX-tåg i 11 minuter till Ilsenburg, där vi hade bokat rum på Pension Stellwerk, som låg i f.d. stationsbyggnaden, med rummen en trappa upp.

[image]
På kvällen besökte vi förstås den lilla julmarknaden innan vi gick på en trevlig fisk-restaurang. Där provade vi också Ilsenburger Brockenhexen Flugbenzin.

Forumet är stängt för nya inlägg
  1133 visningar

Hela tråden:

 

Postvagnen har 6190 registrerade användare som har gjort 1165810 inlägg i 105592 trådar. Just nu är vi 0 inloggade och 3 gäster (totalt 3).
Kontakta
powered by my little forum